söndag 12 april 2009

En liten påskhälsning

Det som är bra med att bo i ett parhusområde är att det finns många barn. Det finns alltid liv ute och barnen har många lekkompisar. Det som är dåligt är att när det nu kommer påsk och man har köpt nästan två kilo godis finns det knappt socker kvar i skålen efter alla påskkärringar.Stackars mig:) Nää, barnen var så söta och vi fick många fina kort av de. I Finland har vi lite annorlunda påsktraditioner. Barnen dekorerar påskris och går runt klädda till påskkärringar och "piskar" grannarna och får i gengäld en chokladägg.

Hoppas ni har haft det bra under påsken! Idag tar vi paus från renoverandet och åker till svärföräldrar för att äta påskmat.
Ha det så gott, njut av solen och ledigheten!
hejs vejs, Lotta


10 kommentarer:

 1. Huomenta Lotta!
  Fina bilder du visar, gillar dina fattigmansljusstakar!

  Vad skönt att bli bjuden på påskmiddag, ha en bra dag hos svärföräldrarna!

  Härhemma ska jag städa lite i trädgården idag..

  Halein,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. SÖT vagn!!! hahaha går barnen omkring och piskas? ih...nästan som "Pisk eller godis" då? :-) Här på landet är det glest med barn och lilla gubben som bodde här innan oss hade inte så "snällt rykte" direkt...inga barn vågar väl sej hit när han bodde här. Så vi fick inte vara med om en enda påskkärring!!! :-( Jättetråkigt.
  (Barnen som bor närmast är tonåringar.)

  Låter SKÖNT med en paus och att få åka bort och mysa och äta.

  Kram
  /Helena

  SvaraRadera
 3. Lovely bilder!:-) Må gott, Kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Hej svejs!
  Vilken söt gammal dockvagn! Med en söt kanin :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Själv bor jag i radhus och har många barn i området men såg inte röken av en endaste liten påskkärring och mina egna grabbar var inte intresserade av att klä ut sig till påskgubbar.
  Det var allt lite tråkigt...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta! Ha en skön röd måndag, hur går det med väggen? Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilka fina påskbilder du visar. Här var vi bor, i Österbotten, ger påskhäxorna också påskkort och får då godis i sina kaffepannor. Mina flickor hade ritat kort i flera dagar så att de skulle räcka långt!
  Kram Sabina

  SvaraRadera
 8. vilken fin barnvagn! den liknar makens som står i ett uthus hemma hos svärmor o ruttnar bort...
  hoppas påsken varit bra!
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 9. Vilken fin gammal vagn! Jag har en oxå en gammal vagn som är efter min mamma. Det är nog mest jag som är förtjust i den. Tjejerna har den ibland. Men den är fin och nött...

  Tur att påsken är över, har mumsat alldeles på tok för mycket godis, du skulle ha skickat hit barnen till mig istället...= )...såhär i efterhand när man knappt kan knäppa byxorna, suck, ut och gå....= )...

  Ha en bra vecka!
  kram l-l

  SvaraRadera
 10. Här har påsken varit alldeles underbar. Hoppas din med har varit det. Så skönt med ledighet dessutom. Hoppas du får en bra kommande vecka.

  Kram Josefin

  SvaraRadera