fredag 29 januari 2010

Vad vill jag egentligen...

Ibland undrar jag bara vad är det jag vill egentligen...vore rätt så bra att veta. För nästan sju år sadan var vi och tittade på ett hus som var ett drömhus, ojoj vad vi under alla dessa år ångrat bitter att vi inte köpte det då. Förra sommar skrev vi ett brev till husägarna bara för att veta om de gick i säljtankarna...fick ett brev tillbaka att de hade inga planer att sälja det just nu men skulle höra av sig när det skulle bli aktuellt. Sen kom det ett mail, två veckor sedan. Huset var till salu, skulle vi vilja köpa det nu??? I värsta snöstormen körde vi 8 mil från stan att titta på huset. Nu skulle vi köpa det, Standarden var ju hur hög som helst, allt vart gjort...bara flytta in. Men när vi klev in i huset...kändes det inte längre så...jag vet inte om vi fastade på allt som var inte som vi trodde att det skulle vara...en hel del skulle behöva göras om. Huset ligger mitt i ingenstans...skulle vi orka pendla ca 50min varje dag...skulle vi trivas ...så vi tackade nej. Nu funderar jag egentligen vad är det vi vill. Ska vi råna bank och köpa en drömvilla i Stockholms skärgård? Det vi drömmer har vi inte råd här i Stockholm...gjorde vi fel beslut...det kommer flera hus säger alla...jag vet inte.

Min fina skärbräda råkade bara gå sönder enligt min man...husdrömmar gick sönder...min skärbräda är sönder...i dag är jag bara lite tomm inuti....jag vill ju ändå flytta och ha ett äppelträd frid och fröjd och just det...en kakelugn vore najs också att ha...det är väl bara att leta vidare! Ryck upp dig kärring jävel =)
Kram Lotta

12 kommentarer:

 1. Halloj lotta sirpa-lisa!

  Ryck upp dig :-)
  Råna minst två banker - annars blir det inte ett sekelskiftshus i skärgårn!

  kram Jenny

  ha en toppenhelg

  SvaraRadera
 2. När det är meningen händer det bara! Det var en mening med att ni inte gillade huset längre. Något annat kommer att dyka upp. Det gäller bara att hålla humöret uppe och ögonen öppna! Deppa inte ihopa!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag kan verkligen förstå att ni längtar efter hus, med den drömmen man har om allt vad det innebär... Barnen springande i trädgården, stora rum, vacker inredning...

  Du ska se att det dyker upp. Leta på!!!

  Kan också tänka mig att det känns hopplöst emellanåt, men det måste man ju få tycka...

  Trist med skärbrädan, sånt suger!

  Men du har fint prickigt porslin!!!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 4. Hej.. Varit med om samma sak, först längtan & spänningen, sen besvikelsen..åååh vad tungt det är.. Men bara för en stund, för sanningen är den att det finns nåt bättre som väntar på en fast det inte känns så för stunden! Så bara häng kvar! Trevlig helg / hyvää viikkonloppua!

  SvaraRadera
 5. Hej

  Skulle kunna vara jag som skrev det!!Har precis samma problem!Länktar ut till landet men skulle sakna Stockholm!!!Eller...?

  Kramar Veronica.

  SvaraRadera
 6. Usch vad tråkigt det där med huspriser och drömmar kan vara, jag känner så väl igen mig. Vi kommer nog flytta hem när det är dags för oss med husköp om sisådär tre, fyra år, härnere i Göteborg funkar inte priserna med vår plånbok.

  Min man hade sönder min ena skärbräda också, snacka om ironiskt!

  kram Mia

  SvaraRadera
 7. Här tror jag minsann att jag hittat en prickigt och turkost syster ! :o)
  Här ska jag kika runt mer.

  SvaraRadera
 8. Kan förstå hur du känner. Har vart i en den båten med.. Men vet du, tids nog löser sig allt.. Man måste även våga lite ibland ; )

  Kram på dig!
  Mia

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Har inte varit inne på din blogg förut och jag blev så tagen av vad du skrev. Vad jobbigt för er! Köpa hus är inte lätt, (allt ska stämma om inte det mest)men det har säkert en mening detta ska du se:)
  Kommer att kika in igen.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Hej Lotta! Kunde lika gärna varit jag som skrev dina ord..tänkte bara du skulle vata att du inte är ensam! Kram Annica.

  SvaraRadera
 11. Halloj!
  Några arbetskamrater och jag diskuterade här om dagen att när man ska ta viktiga belut är det jätteviktigt att gå på magkänslan. Känns det inte bra, ska man inte genomföra det man står inför. Din magkänslan var alldeles säkert riktig, det är ett annat hus ni ska ha;-)
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 12. Här har du en till som går och väntar på att den där husdrömmen med äppelträd och vitt staket skall dyka upp, nära staden, bra pris, lite att göra med osv...Jag har väntat länge och väntar fortfarande...en dag kommer det.

  Det sista som överger en är tron ;)

  Kram Linda

  SvaraRadera