tisdag 19 april 2011

Jag vet att jag skrev sist att vi hade sist nästan bestämt oss att huset skulle få bli grönt. Men man kan väl ändra sig. Ni ska bara veta hur många färger vi ha valt mellan....och funderat att behålla Herrgårdsgula också men nu har vi bestämt oss =) Det blir vitt med gröna dörrar som jag ville tidigare. Men nu är det svåraste valet kvar. Linoljefärg eller Alkydoljefärg ? I och med att huset nästan alltid har varit målat med en linoljefärg så är vi tvungna att välja mellan dessa två alternativ.

Har ni målat huset med linolja-eller alkydoljefärg, fördelar, nackdelar? Stor skillnad i slutresultatet? Dela gärna med er erfarenheter!
Detta hus ligger nära mitt jobb och är från och med nu inspirationsbild till oss. Många vita hus har svart tak, jag funderar hur det kommer att se ut med vårat tegeltak...Det var mina funderingar från idag


Kram Lotta-velpotta8 kommentarer:

 1. Heej going!
  Hoppas allt är bra med er i ert underbara hus!!!! Ditt insp hus är superfint i färgerna!!!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej! Vitt med gröna dörrar blir säkert jättesnyggt! Jag skulle kolla med dem i färghandeln eller någon utomhusmålare i trakten för att se vilken av färgerna de rekommenderar. De borde ha erfarenhet av vilken färg som håller bäst för förhållandena där!
  Glad påsk!

  Carina

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Huset kommer att bli underbart!
  Om jag får något nytt husprojekt i framtiden kommer det att få bli vitt, med gröngråa fönster, tycker det är så vackert.
  Även vi ska måla om vårt hus i sommar. Vårt hus har tidigare varit målat med linoljefärg och för endast 4 år sedan målade tidigare ägaren över detta med en annan färg och det blev katastrof, därför måste vi måla igen. Huset ska renskrapas från all gammal skräpfärg och målas med Ottossons linoljefärg i titanzink nyans. Om du rådfrågar i en färghandel kommer de bara att skaka på huvudet över linoljefärg och tycka att det är en gammaldags färg. Men gå till någon som kan något om gamla kulturhus, så kommer du att få ett annat svar. Det är viktigt att ta hand om gamla hus på rätt sätt. När man väl har börjat med linoljefärg kan jag inte tänka mig något annat. Att det sedan luktar gott gör ju inte saken värre.
  Jag önskar er alla lycka till, det kommer att bli suveränt!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Vårt lusthus har vi målat med linoljefärg och ångrar det inte. Nu är det då dags för boningshuset...
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej
  Vilken härlig blogg du har och vilket hus:)
  Kan inte hjälpa dig så mycket med färgen.
  Har bara målat med linolja på möbler inomhus och jag gillar verkligen det men vi målade vårt hus med vanlig färg DemiDekk.
  Så massa underbara möbler du har hittat och jag har oxå tänkt tanken att man borde jobba på tippen:)
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Ohhh vilket vackert hus, sååå snyggt med vitt hus och grön ytterdörr. Precis så vill jag också ha det :-)) Har för nuvarande ett gult tegelhus som jag en vacker dag vill sätta puts på eller måla vitt. Ha en fin kväll. Kram Paula

  SvaraRadera
 7. Vilket fint hus att inspireras av!
  Vitt o grönt låter jättefint!

  Vi målade vårt hus förra sommaren, mycket jobb men det va det värt!
  Förra gången målades det med linoljefärg så det va bara att köra på samma.
  Vi köpte färgen från Kulturhantverkarna!

  Linoljefärgen är väldigt slabbig att måla med, man måste måla väldigt tunt som sedan får torka helt innan nästa lager annars blir det bubblor!

  Mvh Liza

  SvaraRadera
 8. ..(\(\..♥../)/)
  ..( '.')....('.' )
  o(_")").(“(“_)o
  ”˜˜”*°•. ˜”*°••°GLAD PÅSK!!!

  Kram Maud
  <Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

  SvaraRadera