lördag 9 november 2013

HusbrandNovember hälsning!

Snart två veckor sedan hade vi en sorlig söndag, det började brinna i vårt hus och det var nära att vi förlorade vårt hus. Lilla Maja sov väggen bakom branden startade.
Just nu bor vi en barack på tomten och återställande av all skada beräknas bli klart mot nästa mars.
Jag var ute och sprang när brande startades, min man var hemma med barnen. En kilometer hemifrån ser jag hur det kommer massa rök från taket och får så fruktasvärt panik. Ingen kom till skada, Joakim lyckades att ta barnen ut och göra helt fantastisk arbete för att släcka branden innan brandkåren kom på plats. Andra och tredjevåning har fått rök och sotskador. Saneringsfirma har tömt dessa våningar helt och gör saneringsarbete nu några veckor innan rivning och byggande kan börjas.
Kläder och allt vad man kan tänkas behövas för att klara vardagen har fått handlas här under barnens höstlov.
Jag tar en paus från bloggen nu ett tag. Försöker hitta tillbaka till vardagen och orka busa med mina barn.

Nu började inte vår brand på grund av levande ljus,men dessa tider vi tänder ljus så var försiktiga. Gör en brandövning med familjen, skaffa flera brandsläckare och ställ dessa så att ni hittar dem! Det var så nära att allt kunde ha brunnit upp här, tänker på hur nära det var att jag kunde ha förlorat min Maja. När det väl börjar brinna så går det fort!

Må gott allihopa!

Stor kram / Lotta

17 kommentarer:

 1. Usch vad jag lider med er, stor KRAM till er, hoppas ni mår hyfsat ändå!

  SvaraRadera
 2. Vilken mardröm...
  Stor kram ♥

  SvaraRadera
 3. Åh så otäckt, vilken tur att ingen kom till skada! Styrkekramar till dig och din familj <3

  SvaraRadera
 4. Så hemskt, sån tur att alla hann ut. Tag hand om er! Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag följer ju dig på instagram så jag visste detta hemska, tänker på er varje dag..och igår inköptes flera brandsläckare, det finns faktiskt vita på Clas Olsson ...Kraaam till er alla

  SvaraRadera
 6. Oh så förfärligt hemskt! Skit i bloggen, ta hand om dig själv och familjen. Huset blir fint igen, det viktiga är att ni mår bra. Stor kram! Helén

  SvaraRadera
 7. Åh nej, vad fruktansvärt! Naturligtvis huvudsaken att det bara blev materiella skador, allt sådant går att ersätta även om det kan bli ett väldigt jobb. Bra att du skrev inlägget, jag tror att var och en av oss behöver en liten tankeställare ibland om brandrisker, även om det som sagt inte var vad som var orsaken hos er så blir det en påminnelse för oss alla. Jag var på brandutbildning på jobbet alldeles nyligen så jag är väldigt ordentlig just nu, hoppas det håller i sig.

  Kramar till dig,
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Hjälp så fruktansvärt!! Hoppas du snart hittar ny kraft och vi tycker du inspirerar så med din blogg så kom ihåg att du är bra!!

  SvaraRadera
 9. Hei

  Håper alt er bra med dere og at huset deres snart er klart til å flyttes inn i igjen.
  Jeg ønsker dere et godt nytt år uten store bekymringer!

  Klemmer fra Line

  SvaraRadera
 10. Nu har jag läst igenom hela bloggen och alla inlägg på instagram och oj oj oj vilken renovering ni har gjort. Vad fint ni gör allt och hur fint allt passar ihop. Ni är sån fantastisk insperation till alla oss andra med hus som har kört fast.
  En husbrand är helt enkelt fruktansvärt och det finns inte ord som kan trösta och ingen kan nog förstå om man inte varit där själv. Kämpa på! Gissar på att det är många som hejar på er och att ni snart mår bra i själen igen!

  Stor kram från mig

  /Maria

  SvaraRadera
 11. Uj! Hoppas ni snart mår bättre och kan bo i ert fina hus igen.
  /Maria

  SvaraRadera
 12. Bon courage à toute ta famille !Ce n'est que du matériel Heureusement !!!Bises de France
  Florence

  SvaraRadera
 13. Rất tuyệt vời, cám ơn bài viết của tác giả, mời các bạn ghé Showroom nhà mình coi sản phẩm mới nha:
  Bạn có lợi ích lớn khi sở hữu bàn cầu Viglacera âm tường V51KA cực xịn chỉ với 7 triệu đồng

  SvaraRadera