söndag 22 mars 2009

Antingen fattar man det eller inte!

Det är ju så att antingen förstår man charmen med saker med patina eller gör man det inte. Man kan väl lära sig att se skönheten i de men det är en annan femma.
Ta exempel från min mammas man som var på besök hos oss ett år sedan när vi nyligen hade flyttat till vårt hus. Jag visade så stolt nya saker som vi hade skaffat till hemmet. En av de var denna vackra spegeln. Är inte den alldeles underbar sa jag. Då sa han"Juu-u den blir väl fin när du lämnar in och byter spegeln" Behöver jag tillägga att han är en finsk man = mannen med raka puckar :)
Hur som helst jag älskar den och har köpt den från Country Corner, butiken som jag tipsade ett tag sedan.
Ha en mysig söndag, det ska jag i alla fall. jag har fått sovmorgon till 7.00 och livet ler!!!
Kram från frukostbordet. Lotta

14 kommentarer:

 1. Hej Lotta!
  Vilken underbar spegel med patina!

  Hihi, förstår det där med finska män o raka puckar, min finske pappa är likadan:)

  Ha en riktigt skön söndag,
  kram Jenny

  SvaraRadera
 2. ja det låter som om ni inte hade riktigt samma syn på spegeln... jag har ju också en spegel"kamp" med min make... vi får se m jag får upp spegeln.. hoppas att du är nöjd med keramiken. har gjort en ny kategori som heter badrum igår... kika gärna och säg vad du tycker :)
  ha en skön söndag!
  Marie-Anne

  SvaraRadera
 3. He-he,ja det er ikke alle som har helt skjønt dette med slitte ting..Men speilet var jo kjempelekkert..Go`søndag til deg også..klem fra Maliva

  SvaraRadera
 4. "Vår inredningsstil" är ju lite speciell och uppskattas inte riktigt av alla. Vi har ibland goda vänner på besök som inte riktigt förstår sig på det har med gamla saker, att handla på loppis, leta bland "begagnade" saker. Jag älskar det och tycker det är roligt att ha saker som är speciella och som man inte hittar i massupplagor på stora varuhus!Och det är ju tur att vi inte har samma smak, världen hade varit rätt tråkig då! En annan viktig poäng med att fynda på loppis att det är ju betydligt billigare och man har råd att byta ut sakerna oftare än vad man skulle göra om man handlat på "fina gatan"

  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Villken fin blogg du har!!!
  Jag vill också ha en sån barnsäng som du vill ha!! Jättefin spegel!!! Min pappa skulle sagt precis lika dant, de förstår sej inte på sånt här.
  Kram Camilla.

  SvaraRadera
 6. hej! Hittade din blogg via en annan blogg kompis
  verkligen en fin spegel,min mamma skulle ha sagt en sån kommentar hon me´.Ja tittar gärna in igen hos dig kram Anna

  SvaraRadera
 7. Kom over bloggen din..:) Veldig fin og inspirerende.. Linker til min blogg så får du enda flere norske tittere..hehe
  Og ja.. Prikker er tingen!

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag förstår vad du menar. En del har inte känsla för gamla ting. Jag älskar gamla saker. Det känns som de blir mer personliga samt bär på historia. Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Precis som du säger-antingen älskar man patina eller inte...haha min pappa är inte finsk men han undrar om jag är från vettet kommen ibland:)Mycket generationsskillnader har jag märkt.

  Ha det gott kram Pia

  SvaraRadera
 10. hej lotta-heli!

  Vilken jattefin hemsida du har!!!!
  kram jenny

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Tack för din fina kommentar!

  Vilken vacker bild du bjuder på! Den spegeln är ju så franskt lantligt vacker.

  Ha en trevlig vecka, kram Lena

  SvaraRadera
 12. Vad kul att du tittade in till mig! Så kunde jag hitta hit. Jag blev jätteglad över att hitta din fina blogg! Jag lägger en länk om det är okej, så att jag hittar hit igen.

  Jag håller helt med i inlägget. Många ser inte skönheten i det gamla nötta. Jag har gått i flera år och tyckt om mina vita nötta möbler, och känt att de är ju inte perfekta. Har många vänner som är noggranna och ska ha raka släta nya möbler, och jag har känt att jag nog borde fixa min gamla möbler men inte har haft hjärta till att göra det. Jag tycker att det är charmen med gamla möbler att de inte är helt perfekta. Nu äntligen bland alla härliga bloggar har jag hittat rätt och att det finns fler som gillar den stil som jag själv har.

  Kram L-L

  SvaraRadera
 13. *fniss* Näe, vissa FÖRSTÅR verkligen inte =) Spegeln var ju helt underbar!
  Kramar Helena

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Alla kan ju inte fatta!

  Jag fattar!

  Vacker!!!

  Kram mariette

  SvaraRadera