onsdag 11 mars 2009

Skåne

Tio år sen när jag hade nyss flyttat till Sverige var jag i en shoppingcentrum där en säljare kom fram till mig och började prata. Jag fattade ingenting vad denna människa sa, jag var tvungen att säga åt honon att tyvärr förstår jag inte danska! Jag har fattat efterår att det var ju fasigen skånska han pratade!
Mina svärföräldrar ägde förrut ett hus i Österlen, och OM jag har hört mycket gott om Skåne och dess fantastiska stränder, roliga loppisar och antikbutiker. Min man tillbringade flera av sina barndomssomrar där och två år sedan fick vi för oss att hyra ett hus där. Vad jag egentligen hade hört om Österlen var blaa blaa blaa, STOOOORA LOPPISAR, BILLIGT, ANTIKBUTIKER ÖÖVERALLT, blaa blaa blaa. Tyvärr hade vi världens otur med vädret! Regn och 13 grader hela två veckor mitt i juli! Det var inte synd om mig, jag använde mina dagar att köra runt i Österlens alla fina byar och stannade i alla möjliga butiker. Det fanns så mycket STOORA loppisar och allt var helt galet billigt! Om jag fyndade!
Vill tipsa er om en guldkorn-butik som ligger i Österlen: Country corner. Här kommer några bilder därifrån!
Där finns både nytt och gammalt från Frankrike, Belgien, Danmark och Sverige!
Många kramar / Lotta som numera kan kommunisera med skåningar ;)
P.S. butiken finns att även kika på nätet, www.countrycorner.nu

12 kommentarer:

  1. Vilket perfekt tips, jag kommer att åka på semester i krokarna i sommar då blir det garanterat ett besök på den loppis/butiken.

    Rolig historia med Skåningen.

    Vilken fin blogg du har, stannar här ett tag och tittar runt. Kommer gärna hit igen!

    Kram
    Nettan

    SvaraRadera
  2. Åhh, dit skulle allt åka.. Så mycket fint jag ser på bilderna.. Fniss, kan inte låta bli att skratta om det du skriver om Skånska:-)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Men så mysigt det ser ut. Semestrade i Simrishamn förra sommaren och det blir nog så i år också...då måste jag besöka den butiken! Var i en annan mysig butik som heter Elverhöj som ligger i Kivik :-)

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Ja, skåne är verkligen fantastiskt! Men det är lätt att bli hemmablind när man bor mitt i alltihopa. Jag har dock aldrig besökt country corner, så det får kanske bli nästa utflykt då vårsolen tittar fram. Kan även tipsa om Levande hem i Ystad. En sagolika butik som jag kan gå i hur länge som helst.
    Kram Maria i skåne

    SvaraRadera
  5. Butiker hit och butiker dit. Har man aldrig druckit vin ifrån en pet-flaska på 5-kronors loppis har man missat nåt...eller vad säger du pricken?

    SvaraRadera
  6. Hej Lotta!
    Kul det där med skåningen, hihihi!
    Man blir såå sugen på att åka till Skåne o botanisera bland loppisar och antikaffärer:)

    Ha en trevlig kväll,
    tack för ditt mail på finska, det är så kul att öva sig på språket:)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  7. Verkar vara en mysig butik, vilken trevlig blogg du har hittade hit genom en annan sida. Kommer gärna på besök igen, ha det gott, kram Marie

    SvaraRadera
  8. Låter som ett toppentips!
    Du minns inte var det låg?

    Kram mariette

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Kika in hos mig, du har VUNNIT i min utlottning! Stort grattis! Maila din adress så kommer den lilla presenten i början av nästa vecka!

    Vilken mysig blogg du har!!! Kikar in snart igen!

    Kram, Lina

    SvaraRadera
  10. österlen hmmm tack för tipset är en skåning MED DANSKA FÖRÄLDRAR OCH SLÄKT:)

    SvaraRadera
  11. Hejsan, halkade in till dig gm en norsk bloggare! Ibland måste man gå utrikes...undrar över butiken som du skriver om, åker ofta till Österlen där jag har min syster utanför Simrishamn. Tacksam om jg får vet var jag kan hitta denna vackra, tänkte på dig och dina prickar på en kanna som nu finnsi butiken...ha en bra dag, kram

    SvaraRadera
  12. Hej! tack för tipset, ska till Skåne i början av sommaren. Blir såå sugen på att ta mig en sväng åt Österlen och strosa runt på lite loppisar mm mm.
    Det är slltid såå trevligt att kika in till dig.
    Mvh Lotta!

    SvaraRadera