måndag 29 juni 2009

Att göra jordgubbstårta...aldrig mer!

I dag har Frej haft sin första semesterdag från dagis. Han ville att vi skulle baka en jordgubbstårta. Vilken härlig ide, tyckte jag då....Packa båda barnen, promenera till affären, för att köpa ingredienser -ha en två åring-lös i butiken, som hinner en heeel del b.la. äta lite godis från godishyllan..på vägen hem får syskonvagnen punktering...mamma svettig i värmen , dra tung vagn och släpa ica-påse. Väl hemma går min Dualit sönder =( ...vispa grädde och vaniljvisp själv...bebisen skriker, två-åringen vill hjälpa till.....köket ser ut som bombnedslag.


Dags att fika, två-åringen vill själv ta en stoor bit, kladdar och mosar sönder sin tårta men vill inte äta. Bebis-Nils vill äta, nam nam - tårtan god!
Som tack kräks bebis-Nils tårtan på våran vita matta. Mamma nöjd =( Så blir det hos oss när man försöker att göra lite extra.....
Kram trötta mamma Lotta

12 kommentarer:

  1. Fy vad trist!
    Men visst är det väl så när man ska göra sig till och göra något som barnen önskar, alltid är det något som går åt skogen precis. Nu hade du ju extra otur med alla saker som pajade och allt annat!

    Hoppas solen lyser på dig ivf!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Voimia! Joskus tämä päivä vielä varmasti naurattaa tai ainakin hymyilyttää, päivä jona kaikki meni pieleen. Huomenna on uusi päivä!

    SvaraRadera
  3. Ha ha ha ha, förlåt att jag skrattar men jag känner så väl igen mig. Jag vet inte hur många gånger som jag planerat "det lilla extra" och allt bara slutat i kaos. Därför bakar jag aldrig med mina barn, åtminstone inte med mer än en i taget...

    SvaraRadera
  4. Underbart...precis som här hemma*hihi*

    SvaraRadera
  5. Hej Lotta!
    Hihi, låter lite kul faktiskt fast jag förstår att du inte tyckte det idag:) Om ett tag kan du skratta åt det hela! Fast tråkigt att Dualiten gick sönder..hoppas den går att laga..

    Ha en skön kväll,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Jag vet inte vad man skall säga, stackars stackars dig! Fy vad jobbigt, usch jag har varit med om liknande själv :) hoppas att du har hunnit få vila ut nu!!! Hihihi kram kram ps, kom och ta ett dopp i poolen om ni är varma!!!

    SvaraRadera
  7. Haha ja visst är det underbart med barn ibland. Känner igen mig så väl. Hoppas tårtan blev god iaf. Trevlig sommar!

    SvaraRadera
  8. Å jeg elsker den håndmikseren. Både formen og fargen var jo helt nydelig!!!!!! Ha en god sommerdag videre..!!!!!!!!! :O)

    SvaraRadera
  9. så där blir det när man försöker bjuda till o göra något extra ;)
    bättre lycka nästa gång, lotta. njut av sommaren :)
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  10. Hi hi. Kan inte låta bli att fnissa igenkännande.
    Har själv en ettåring och en treåring och numera skulle jag (tyvärr) inte komma på tanken att åka och handla med båda. Baka får man göra när den lilla sover :-(
    Tårtan ser riktigt god ut i alla fall :-)

    SvaraRadera
  11. Ha ha ha oj vad jag känner igen mig! Det där händer mig varje gång man ska göra nåt extra för barnen. Har insett att det enklaste är det bästa. Att snabbt göra chokladbollar av ingredienser som finns hemma och sen mysa i skuggan med kall saft istället:o)

    gillar verkligen din blogg!

    Kram kram Mia

    SvaraRadera
  12. Jaaa, visst är det roligt att baka med barn ;-D
    Vad irriterande att din Dualit gick sönder! Hoppas att garantin gäller!

    Kram Maria

    SvaraRadera