onsdag 26 oktober 2011


Gamla loppisfyndade skålar och etiketter som hittades när vi rev hallgolvet

En gammal Gustavsbergs fat
God kväll på er!

Det roliga med att riva bort gamla saker är att man hittar gamla lappar,etiketter och tidningspapper som är 100 år gamla...helt plötsligt glömmer man bort att riva och stannar upp och läser dessa tidningsannonser med leende på läpparna. Helt annan värld öppnar sig,helt annan är det vi lever i idag. Jag fick en bra ide av en kollega om att skriva ett brev om oss som lever i vårat kära hus nu och lämna i det mellan plankorna....det kanske dröjer inte 100 år innan nästa ägare river och får öppna brevet,men det blir en härlig hälsning från oss som bor här nu och älskar huset så. Barnen får rita en teckning och vi lämnar ett kort på våran familj i brevet. Vi är så tacksamma att få bo här och ta hand om huset. Varje dag när vi kör iväg mot dagis med barnen vinkar vi hejdå till "gulafula"huset....nästa år när hela huset blir helt vitt så får det bli en annan hejdå fras...när jag låser dörren på morgonen så lämnar jag huset med sorg i hjärtat och varje dag efter jobbet när jag svänger in till huset känner jag mig så tacksam och glad att få komma hem. Härlig känsla...svårt att förklara men den som har upplevt känslan vet vad jag menar. Ni andra som drömmer om att hitta erat drömhus så säger jag bara ge inte upp...för det kommer en dag då eran dröm blir sann...bara ni orkar leta...och till slut kommer den dagen!

Massa kramar från mig
Lotta

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Vad mycket fina möbler du har! och vilken underbar våg på översta bilden. Visst är det kul med gamla spår från förr, jag har just scannat in min mormors mors poesibok för att kunna använda den vackra texten till pyssel.
  Vad rolig idé med brevet!

  kram Caroline

  SvaraRadera
 2. Hej hit hittade jag bara av en slump, vet inte riktigt vilken väg jag tog, hihi. Men här sak jag allt trycka på följaknappen och återkomma:)
  kramkram <3 nettan

  SvaraRadera
 3. Heips,

  Oon tosissaan ilonen sun puolesta,kun vihdoin löysitte unelmienne kodin. IHANA talo pullollaan sun ihania huonekalulöytöjä!

  Älähän muuten missaa kilpailua mun blogissa ;)


  Halein Ansku

  SvaraRadera
 4. Hej
  Härligt vackra bilder och kul att hitta gamla ting när man renoverar..
  Tycker absolut du ska göra som din vän sa...
  Go torsdag till dig
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 5. Visst är det kul att hitta spår efter tidigare ägare eller hantverkare :) Och lämna lite själv ...

  Trevlig helg, kram
  Jenny

  SvaraRadera