måndag 24 oktober 2011

Mina bästa Danmarks tips

 Jag får mail ibland om jag kan tipsa er om butiker i Danmark...och jag ska försöka samla några av mina favoriter här.
Något som är bra att ha när man åker till Danmark är en rymlig bil och gps...utan dom två skulle jag inte klara mig =) Jag brukar planera mina resor med hjälp av http://www.eniro.dk/ så kan man enkelt se var affärerna ligger och kan planera körningen på ett effektivt sätt. Det är enkelt att köra i Köpenhamn och jag har nästan aldrig haft problem att hitta parkering...om man jamför med Stockholm.
 Nu är det oftast jag har varit iväg när Ledreborgs mässa äger rum, ni vet väl vad det är och sett massa bilder på olika blogg. Om man vill åka då så är det rätt kul mässa,med möbler,blommoroch små saker...priserna är helt ok också. Mässan ligger i vackra Lejre (mot Roskilde) http://www.ledreborglivsstil.dk/ och är inte allt för långt bort från underbara Honning och Flora. Det är alltid bra att titta på öppetiderna innan man åker så det blir inga tråkiga överraskningar. På mässans hemsida kan ni se alla butiker som är med och deras hemsidor,kanske kan ni kika på de och se om ni hittar någåt kul!
En riktigt bra kalender att kika extra på loppisar och antikhallar är
 där kan ni välja vilken dag ni åker och se vad som kan vara intressant...där hittar jag alltid massa kul.
Det är ju så att är man ute efter möbler och är i butiker och så är priser högre,det är ju klart...men något som är hur bra som helst är DBA i lööv it =) Det är danmarks blocket och jag rekommenderar er varmt att använda det. http://www.bda.dk/ Man hittar hur mycket fina möbler som helst och bra pris är det också! Om ni tittar min Köpenhamnsvitrin så det är köpt via dba...enklare att hitta än leta runt alla butiker.
15min söderrut från Köpenhamn kommer ni till Ishoj, där finns butiken Ilva (typ Mio) fina lampor och glas etc...möbler - och ca 5min därifrån kommer man till Soster Flora http://www.sosterflora.dk/ , inte så billig men härlig inspiration, och värt att besöka.
Isabella Smith har sin butik i Haslev, 5mil bort från Ishoj,helgöppet...http://www.isabellasmith.com/
Flera butiker länkar jag från min hemsida, ni kan ju kika på andra bloggar t.ex. Vita Ranunkler och läsa mer tips! Tidningen Jeanne d`Arc Living och andra utländska tidningar har ju annonser om butiker ...danska inredningsbloggar kan ni hitta också tips!
Har ni tråkigt en dag så här får ni massa länkar att besöka och hitta många roliga butiker http://www.carlsh.dk/links/


Jag är inte så mkt i Köpenhamns centrum men där finns såklart mycket fint också...t.ex. http://www.detmondaeneskur.dk/ , köksprylar och möbler, http://www.notredame.dk/ inredningsprylar, http://www.plint.dk/ lite möbler och pynt, http://www.gronlykke.com/ http://www.grenes.dk/index.php?lang=da 

Bella center (som Älvsjö mässan) ordnar två gånger per år en megaloppis...www.bellacenter.dk, nästa gång är nog mars 2012.
På Ravsborggade ligger mååånga antikaffärer, roliga och priser går oftast att diskutera=)  http://www.ravnsborggade.dk/, en av butikernaär hela 400kvm stort !

Hoppas ni får lite tips här nu...när jag har besökt dessa butiker har jag aldrig kommit hem med tom bil =)

Glöm inte att ni kan faktiskt bila hela vägen upp till Fredriksbeg och ta bilen med färjag till Göteborg, vi har gjort det en gång och kan lova att det inte är bara Köpenhamn som har fina butiker!!! Eller bila kustvägen från Helsingör till Köpenhamn och stanna i små byar,där hittarman alltid något också.

Lotta

5 kommentarer:

 1. Hej
  tack för alla tipsen :)
  ska försöka ta mig till Lederborg någon gång men det kommer alltid något i vägen...
  ha en go måndag
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 2. Jättebra tips! Kommer definitivt att kolla in detta inlägg igen! Superbra!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Huomenta !

  Kiitos tipseistä !
  Hyvää päivää

  kram

  SvaraRadera
 4. Oj så många bra tips..;)Det här måste jag kopiera o spara..för nååån gång ska jag minsann dit..;)
  Din hylla är underbar med alla fack och allt fint där i.
  kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Tack snälla du för att du delar med dig!Jag hoppas att du kommer och hälsar på mig snart!

  Allt gott!

  Mari

  SvaraRadera