tisdag 8 januari 2013

Farstukvist
Ni vet ju att vi byggde om vår ingång under hösten, den blev klar i Oktober men jag har glömt att visa kort hur slutresultatet ser ut. Lite småfix är kvar, sista målningen kunde jag inte göra då de började bli alldeles för kallt. Slutresultatet känns naturlig, nästan som huset alltid skulle ha haft denna inglasade veranda, och då känns det som en lyckad projekt faktiskt. Färgen på dörrarna blev till sist också jättebra...jag köpte bara ca tio färg burkar...de två sista gav min färghandlare som gratis till mig,tyckte synd om mig som aldrig hittade den perfekta nyansen. Panelen fick vi också specialbeställa från Dalarna, det var bara att när den kom så hade de "glömt" att slipa ytan...vi fick vänta på panelen 3 veckor och det var inte ens möjligt för oss att vänta ytterligare tre veckor för ny leverans. Så vi fick slipa det själva på tomten med "rondellslip".... dörrarna som vi fyndade från vår garage och var så glada för var också kapitel för sig. Saknade karm, jag slipade,målade och sen skulle visa de till min man....då vi fattar att dörrarna öppnar sig ju inåt =) fyyy vad jag höll på att bli galen...där stod bygget utan dörrar och vi två pucko-byggare hade missat att kolla en "sån liten" grej. Men tur att man är gift med en man som inte ger upp. Han fixade dörrarna, satte in låset själv också...byggde karmar. Duktigt säger jag bara om man aldrig har gjort detta förr. men man lär sig, om man vill och tycker om det man gör. Så kan det bli under resans gång, konstigt nog skrattar man inte just då när dessa saker händer. Dessutom om man har tre små barn och all det övriga att ta hand om. Men vi gjorde det och är stolta igen som vanligt.

Imorgon kl 06.15 ska jag upp, då ska vi se Mitt kök på tv 4 =) ...vi har ju fått smaka all bakverk som Christina har bakat, kan vara roligt att se hur hon gjorde de också...i mitt kök.

6 kommentarer:

 1. Så duktiga ni är, det är klart att ni ska vara stolta!! Ert hus blir såå vackert! Verandan, ser precis ut som du skriver, som att den alltid funnits där, det brukar jag också se som ett bra resultat. Färgen på dörren är jättevacker!!

  Ha en fin dag!
  //lisamaja

  SvaraRadera
 2. Hej, ramlade in på din fina blogg. Hjälp vilket urmysigt hus ni har...underbart.
  Kram Liselott

  SvaraRadera
 3. Så otroligt fin den nya ingången blev. Det är så mysigt med de stora fönstren och de härliga ingångarna. Tycker mig se härliga Mårbacka pelargoner där till sommaren;)

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Hej o gott nytt år!

  men ååå så fint det blev!
  precis som du säger ser det ju ut som om den alltid funnits...
  Superfint!
  Oj vad mycket strul ni fått vara med om...men det är ju nästan som att det hör till...inget tycks någonsin gå helt smärtfritt.
  Vad spännande att köket är med i tv..;)
  Ha en fortsatt fin dag!
  kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Ni har verkligen ett fint hus! Jag drömmer också om en sådan farstukvist :) Kram Frida

  SvaraRadera
 6. Åh det blev så super fint erat hus med en farstukvist, förstår att ni är nöjda.
  Ha en fin dag/Theres

  SvaraRadera