torsdag 21 mars 2013

Uthus eller vad det nu ska heta... Hej igen!
Och tack snälla för era kommentarer, jag blir såklart glad att höra att ni vill läsa mer om vår renoveringsliv. Tack, det är roligt att dela saker med er och samtidigt dokumentera för en själv vad vi har gjort. Men ibland kan jag känna att det är en ensam monolog att ha min blogg. Jag vill gärna ha respons, därför tycker jag att Instagram är roligt!

Idag visar jag bilder på sommarens proekt. På tomten har vi en gammal vedbod som behöver rustas upp innan den ruttnar bort. Tanken har varit sedan vi flyttade in att göra ett slags sommarhus/orangeri.
Något som kan irritera mig huuur mycket som helst är alla dessa bygglovshandlingar som man måste söka för att få lov att sätta några fönster och dörrar i sitt gamla vedbod. Nej nej, här ska vi ha fackmässiga ritningar (2000kr) och rent ut sagt jävla bygglovskostnader för 4110kr!!! till kommunen för att vi nu kan restaurera vår lilla vedbod. Man äger inte rätten till sitt hus och sånt stör mig. Usch,nog om detta. Här ser ni alltså husets kortsida där vi ska sätta gamla pardörran och  tvä gamla fönster. Tanken är att man kommer till uteplatsen direkt med mängder av blommor och köksgryddor...matsalsgrupp och solstolar.
 Ursäkta röran, det ser tråkigt ut jag vet...men här kommer vi sätta sex stycken gamla fönster och längst in i vänster kommer gamla dörren vara kvar. Huset kommer att målas vitt.


 Små studer då jag har haft ledigt har jag skrapat och målat 8 fönster. Hade lyckan att hitta de från vår förråd!


Gamla pardörrar som ska placeras på husets kortsida .Jag har bytt glas, skrapat,kittat och målat med linoljefärg...visst är de vackra! Jag verkligen njuter av att få göra något konkret här på dagarna.
Som mål har vi väl att få uthuset klart...göra uteplats blir nog först 2014 sommarens projekt. Trist att vänta, jag vill ha allt klart nuuuuu =)
Men badrummet måste bli klart först...evighetsprojekt.

Tack att ni tittar in!
Kram
Lotta6 kommentarer:

 1. Your home and property will be magnificent! I am a reader from Minneapolis, USA and I love to read about renovations, no matter where they are. Too bad about that building permit. I think those are really another tax!

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta. Sååå mycket pengar för att få göra om sitt egna hem!!!! Det är inte klokt!!! Jag hoppas det löser sig för er. Som du beskriver så kommer det bli hur snyggt som helst ;)
  /mia

  SvaraRadera
 3. Bara jag som tassar runt och önskar en trevlig helg!! Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta,

  vajasta tulee hieno! Muutenkin ihania kuvia, kaunista kevättalven valoa.

  Rakkaita terveisiä Siivikkalasta, Jarkko aikoo huomenna virpomaan Kreetan&kavereiden kanssa. Jostain on karkkia saatava...

  Kram,

  S-L

  SvaraRadera
 5. Längtar att få följa dig genom även detta bygge, visst är det tråkigt med alla avgifter dom vill ha för bygglovspapper.
  Ha en fin dag/Theres

  SvaraRadera
 6. Ååh kommer att bli grymt fint!! Jag längtar jag med såå jag dör efter att få mitt lilla växthus/lusthus som skulle redan gjorts för många år sedan ;(

  Ja inte värst mkt respons man får numera på bloggen.. ta ner motivationen att blogga tyvärr ;)

  Halit sinne!

  SvaraRadera